Olumlu Davranış Geliştirme Programı

Olumlu Davranış Geliştirme Programı tüm sınıflarımızda uygulanmaya başladı.

OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROGRAMI

AMAÇ :

Öğrencilerin sınıf içi istenilen davranışlar geliştirmelerini sağlamak ve öğrencilerde oto kontrolü geliştirmek.

SEMBOLLENEN DAVRANIŞLAR:

Kılık, kıyafet, saçın okul kurallarına uygun olup olmaması

* Öğretmeni sessiz ve ders malzemeleri hazır bekleyip beklememe

* Sınıfta söz hakkı isteyerek konuşma ya da gürültü yapılması

* Ders zili çaldıktan sonra sınıfa geç gelinip gelinmemesi

* Sınıfın temiz ve düzenli olup olmaması

UYGULAMA:

1- Her sınıf defterinde bir davranış takip çizelgesi bulunacaktır. Bu çizelgede gün ve ders saatleri belirtilmiş olup her öğretmen girdiği sınıfta ders saati bölümünde sembollerle belirtilmiş davranışları değerlendirecektir.

2- Sınıfa giren her öğretmen çizelgedeki altı sembolün altısını da işaretleyecek ve imzalayacaktır.

3- Sembolün ´´KIRMIZI´´ olarak işaretlenmesi o davranışın o saat için olumlu olduğuna işarettir.

4- Sembolün ´´SİYAH" olarak işaretlenmesi o davranışın o saat için olumsuz olduğuna işarettir.

5- Sınıfta ´´bir tek kişinin dahi´´ belirlenen davranışı yanlış yapması halinde tüm sınıf o davranış için ´´HAYIR´´ olarak değerlendirilecektir.

6- Takip çizelgesi her Cuma günü 7.ders saatinde rehber öğretmene teslim etme görevi sınıf başkanına verilecektir.

7- Takip çizelgesinin yırtılması, kaybedilmesi ve üzerinde oynama yapılması durumlarında o sınıf değerlendirmede başarısız kabul edilecektir.

DEĞERLENDİRME:

1- Puanlama: Her KIRMIZI işaret 1 (bir) puan olarak değerlendirilecektir.

2- Değerlendirme en fazla kırmızı işaret toplama esasıyla hafta birinciliği ve ay birinciliği olarak iki aşamada yapılacaktır.

3- Sonuçlar haftalık olarak toplanıp puanlanacak ve kaydedilecektir.

4- En yüksek puanı toplayan sınıf o haftanın birincisi ilan edilecek ve sınıf kapılarına bunu ifade eden bir sembol asılacaktır.

5- Ekim ayı birincisi FİLM İZLEME, Kasım ayı birincisi TAVUK DÖNER+AYRAN, Aralık ayı birincisi SINIFTA DOĞUM GÜNÜ KUTLAMA ile ödüllendirilecektir.

Yayın: 12.10.2015 - Güncelleme: 19.12.2015 20:51 - Görüntülenme: 2673